• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Cum ne influenteaza starea vremii sanatatea

  Cum ne influenteaza starea vremii sanatatea

  Cu totii am observat cum intr-un moment sau altul, indeosebi atunci cand vremea de afara este instabila, starea noastra de sanatate nu este una intr-o forma de zile mari.

  De aici am inceput sa ne intrebam pana in ce stadiu poate ajunge sa influenteze negativ vremea organismul si nivelului nostru mental?

  Cercetarile au demonstrat cum fenomenele meteo afecteaza unele aspecte legate de comportamentul nostru.

  Sistemul imunitar uman este afectat de temperaturile extreme notate cu plus sau minus pe termometre. Astfel starea de spirit pe care o avem ne face sa ne manifestam prin stari pe care le numim bune sau rele.

  Oamenii de stiinta au descoperit si demonstrat stiintific ca vremea urata creeaza depresii, migrene si alte afectiuni, numarul celor sensibili la starea meteorologica fiind in crestere de la an la an.

  Se stie ca razele soarelui sunt un real pericol, acestea putand sa provoace boli precum cancerul de piele. Umiditatea poate agrava artrita in timp ce si un vant cald poate provoca dureri de cap.

  Temperatura rece poate provoca probleme de natura respiratorie, cum ar fi atacul de astm, iar o schimbare a presiunii atmosferice poate declansa dureri musculare.

  Temperatura ridicata si umiditatea cresc stresul termic si problemele respiratorii. Cand vremea este calda, problemele respiratorii pot fi cauzate de aerul prea uscat.

  Cercetatorii au mai descoperit si ca umiditatea impreuna cu presiunea atmosferica ridicata pot declansa dureri.

  Un studiu al Academiei Americane de Neurologie releva faptul ca presiunea atmosferica situata la un nivel crescut contribuie la cresterea accidentelor vasculare cerebrale.

  Letargia, oboseala, agitatia, somnul agitat, sunt doar cateva simptome pe care le poate avea oricine din cauza vremii.

  Un impact puternic asupra sanatatii noastre are efectul sezonier climatic . Cercetatori din mai multe ramuri ale stiintei s-au reunit pentru a forma Societatea Internationala de Biometeorologie. Aceasta incearca sa afle care sunt relatiile dintre vreme si sanatate.

  Biometeorologia este un studiu al influentei factorilor meteorologici asupra organismelor vii.

  Si parintele medicinei, Hippocrates, acum aproximativ 400 ani i.Hr., a scris despre efectele meteo asupra oamenilor.

  Citiți și