When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  REMEDII NATURISTE

  REMEDII NATURISTE

  Dr. PAVEL CHIRILA

  "Oamenii sensibili la schimbarile meteo ar trebui sa preintampine raul"

           Fara sa aiba un caracter determinant, unii factori meteorologici influenteaza aparitia si evolutia bolilor. Aceste conditionari sunt cunoscute de clinicieni inca din vechime. Fronturile de aer umed agraveaza diferitele forme de reumatism cronic degenerativ; caldurile excesive cresc relativ brusc valorile tensiunii arteriale si precipita dureri anginoase; vantul rece declanseaza crize de angina pectorala; eruptiile solare intensifica starile depresive si cresc rata tentativelor de sinucidere; climatul marin agraveaza nevrozele; climatul de mare altitudine determina un travaliu intens de adaptare cardiaca; zilele cu vant persistent de primavara si vara activeaza alergii la polen; se stie inca din vechime ca fazele cu luna plina coincideau, la bolnavii bacilari, cu un numar mai mare de hemoptizii. Migrenele, nevralgiile (sciatic sau trigemen) au si ele mari conditionari meteo. Oamenii sensibili la schimbarile meteo ar trebui sa preintampine raul. In tratamentele homeopatice exista chiar criterii de optiune pentru diferite remedii, in functie de modalitatile de agravare sau ameliorare, corelate cu factori meteorologici.
  Iata cateva remedii homeopatice indicate in cefalee: - Apis (agravare la caldura, ameliorare
  la frig); - Bismut (agravare - iarna); - Kalium nitricum (agravare la curenti de aer); - China (agravare la curenti de aer); - Kalmia (cefalee declansata de razele solare); - Selenium (cefalee agravata de razele solare). Toate aceste remedii se gasesc in farmaciile de profil sau in farmaciile care au achizitionat remedii homeopatice.
   

  VIOREL BUTNARU

  "Verificati-va sistematic scheletul"

           Variatiile de presiune atmosferica nu provoaca boala, ci o activeaza. Ea exista de multa vreme in organism.  De obicei, cand apar zone dureroase, acesta-i un semnal major ca ceva este in neregula. Iar semnalul de alarma apare, de cele mai multe ori, la schimbarile de vreme. Durerile reumatismale sunt, de fapt, forme mai avansate ale depunerilor de calciu, ale deplasarilor vertebrale sau ale blocajelor energetice. Cea mai buna solutie pentru a constata daca exista vreo situatie ca cele enumerate mai sus ar fi ca fiecare persoana (chiar si cele care se considera perfect sanatoase) sa fie <<verificata>>. Verificarea se face amanuntit, pentru fiecare parte a corpului: falange, tarsiene, carpiene, pana la vertebre - practic, se verifica intreg scheletul osos. Cele mai mari blocaje energetice se produc din cauza <<dereglarii>> scheletului. Dupa ce deplasarile sunt remediate, omul simte imediat o schimbare: fie dispar partial sau total durerile, fie se obtine cel putin o ameliorare. Am destui fosti pacienti care-mi spun ca, dupa un tratament de reglare vertebrala, si-au pierdut capacitatea de a prezice schimbarile de vreme. Si acest lucru - va spun drept - nu poate decat sa ma bucure.

  Citiți și