• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Grecia şi Croaţia se află sub apă

  Sudul Europei, unde în urmă cu o săptămână a fost încă cald, vremea sa insorit şis-au început ploi. Astfel, sezonul turistic care a fost prelungit, a ajuns la capăt.

  Grecia şi Croaţia se află sub apă

  Chiar şi în a treia săptămână a lunii noiembrie pe Peninsula Balcanică a fost vreme frumoasă. Cer senin şi mercurul ce urca la nivelul de 20-25 de grade nu putea să nu bucure turiştii şi localnicii. Dar a venit timpul să spunem la revedere varei persistente.

  În Balcani a venit un adevărat noiembrie. Brusc sa răcit şi plouă in continuu. Trecerea bruscă de la vara la toamna rece, nu a adus mare bucurie nici locoitorilor băştinaşi nici turiştilor, căci toate staţiunile sunt inundate. În ultimele zile Balcanii au devenit locul cel mai ploios din Europa.

  După ploi abundente multe căsi au fost inundate de pe insula grecească Corfu. Pe strazi s-au transformat râuri rapide de ape, trăgând cu sine maşini şi alte elemente. O parte a insulei a rămas fără electricitate. Informaţii despre dezastre au venit de pe celelalte insule din Marea Ionică. Nu a avot loc nici o evacuare din casele inundate, dar din fericire nu au fost nici victime. Deşi grecii şi turiştii au fost speriaţi.

  Următoarea ţară în drumul precipitaţiilor a fost Croaţia. Ploaia a ajuns şi celebrul Dubrovnik. Într-o noapte au căzut 130 de litri de apă pe metru pătrat,ce a adus la inundaţii. Apa a inundat subsolurile şi etajele inferioare. În centrul istoric nivelului apei a atins o înălţime de 50 de cm.

  Ploi torenţiale  au avut loc în Serbia, Muntenegru şi Slovenia. Pentru zilele urmatoare situatiea periculoasă rămîne pentru intreaga coastă a Marii Adriatice, în special pentru zonele montane.La fel Grecia, Albania, Cherenogorii, Croaţia şi Slovenia, vor suferi de ploi. Până la sfârşitul săptămânei numai în Muntenegru şi Albania ar putea cădea de la 100 pînă la 150 de litri de apă pe metru pătrat.

  Asta e ceea ce se întâmplă în Dubrovnik.


  Citiți și